Mia Pećina Drašković

Mia je rođena u Zagrebu 1976. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon srednjoškolskog obrazovanja preselila se u Chicago te diplomirala marketing i management na Illinois Institute of Art. Sa 17 godina honorarno se zaposlila na Hrvatskoj televiziji gdje se prvi puta susrela s produkcijom i ubrzo shvatila da je upravo produkcija njen životni poziv. Tijekom bogate i raznovrsne karijere posebno se ističe sljedeće: suosnivačica je hrvatsko-američke televizije u Chicagu, radila je za neke od najvećih nezavisnih filmskih studija u Los Angelesu, najvećih PR agencija u Hrvatskoj (Premisa), osnovala je Libertas Film Festival u Dubrovniku te je suosnivačica Fantastic Zagreb Film Festivala. Također, suosnivačica je i Weekend Media Festivala u Rovinju te izvršna direktorica festivala IdejaX (Dani komunikacija). Za svoj rad na dugometražnom dokumentarnom filmu ‘Game of Honor’ s Peterom Radovichem za američki CBS/Showtime osvojila je tri Emmy nagrade! Također je radila kao dio produkcijskog tima za NBC, za nekoliko Olimpijskih igara, a za one u Sochiju osvojila je četvrtu Emmy nagradu. Iznimno se veseli radu u Zagrebačkom filmskom uredu jer vjeruje kako Zagreb ima veliki potencijal za buduće TV i filmske projekte.

Kontakt:

GSM: +385 91 4557 072

tel: +385 1 4550 489
e-mail: mia@filmzagreb.hr

Tea Akrap – Project Manager

Nakon što je diplomirala novinarstvo na Sveučilištu u Zagrebu, Tea je započela karijeru kao novinarka za neke od najtiražnijih hrvatskih tiskovina, zatim je vrlo brzo postala jedna od prvih osoba za odnose s javnošću u upravnoj strukturi Grada Zagreba. Uz novinarsko i PR iskustvo paralelno je razvila strast prema organizaciji velikih manifestacija u kojima je prvo sudjelovala kao honorarni suradnik da bi ubrzo i sama postala organizatorica manifestacija raznih žanrova poput sportskih, kulturnih, dječjih i filmskih festivala.

Kontakt:

GSM: +385 91 4557 073

tel: +385 1 4550 489
e-mail: tea@filmzagreb.hr

Jakov Matija Kapetanović - Project Coordinator

Jakov je dio filmske industrije od svoje četvrte godine života😊 Slavni djed Tomislav Pinter uveo ga je u svijet filmske industrije, zatim je počeo je pratiti oca po filmskim setovima gdje je iz prve ruke otkrio čari produkcije. Prvi poslovi su mu bili u kazališnim produkcijama i na TV projektima, ali se vrlo brzo vratio na filmski set. Svoju filmsku karijeru gradio je radeći na raznim produkcijskim pozicijama – od vozača, asistenta produkcije, asistenta direktora filma do location managera. U proteklih šest godina bio je dijelom više od 25 koprodukcija u cijeloj Hrvatskoj.

Kontakt:

GSM: +385 91 4557 074

tel: +385 1 4550 489
e-mail: jakov@filmzagreb.hr