DOZVOLE ZA SNIMANJE

Zagreb je lako dostupan za organizaciju snimanja i time olakšava posao produkcijama! Dozvole za snimanje javnih površina obično se mogu dobiti u roku od 3 do 5 dana od predaje zahtjeva, ali bolje biti siguran i prijaviti se minimalno 10 dana unaprijed. Pročitajte više o pravilima i uvjetima snimanja u nastavku.

Dozvole za snimanje izdaju Gradski uredi i ostala nadležna tijela. Ne postoji središnje tijelo odgovorno za davanje dozvola za snimanje. Za postupak prijave i izdavanje dozvola potrebno je vrijeme, dok se naknade razlikuju prema odabiru lokacije. Zahtjevi za dozvole moraju sadržavati točne informacije o tome što se snima, gdje i kada te naravno tko snima. Snimanje na lokaciji koje je privatno vlasništvo zahtijeva dozvolu koju izdaju vlasnici tog posjeda. Trošak dozvole za snimanje na privatnim lokacijama određuje vlasnik lokacije, ali i veličina produkcije. U odnosu na druge europske gradove, Zagreb je među najjeftinijim gradovima za snimanje audiovizualnih djela.

Zagrebački filmski ured ne izdaje dozvole za snimanje, već prema vašoj prijavi može napisati pismo preporuke nadležnim tijelima i lokalnim vlastima koje se odnose na snimanje. Također, može vam pomoći s brojnim savjetima i informacijama koje se odnose na lakše snalaženje u birokratskom sustavu grada Zagreba. Svim međunarodnim produkcijama preporučujemo rad s lokalnim produkcijskim tvrtkama i location managerima jer takva vrsta suradnje jamči da će se snimanje završiti u željenom roku i u predviđenom budžetu.

Zagrebački filmski ured je na raspolaganju domaćim i stranim produkcijama da lakše ishode potrebne dozvole, i dobiju informacije koje uvelike mogu pomoći prilikom organizacije snimanja. Zato ne oklijevajte, već nas nazovite na +385 1 5561 497.