VODIČ ZA SNIMANJE U ZAGREBU –
KORAK PO KORAK

Korak 1 – Pošaljite e-mail s upitom uz pojašnjenje vaših potreba snimanja na info@filmzagreb.hr ili nazovite na tel +385 91 4557 074.

Korak 2 – Ispunite naš online Prijavni obrazac i ne zaboravite priloge kao što su sinopsis i storyboard.

Korak 3 – Nakon što zahtjev pregledaju svi potrebni Gradski uredi (u roku od 48 sati, osim vikendom i praznicima), podnositelj zahtjeva će dobiti daljnje upute o zahtjevima za dozvolu i potencijalnim naknadama. Naše osoblje je ovdje da vam pomogne s bilo kakvim dodatnim preporukama, pitanjima ili idejama.

Korak 4 – Ovisno o zahtjevu za potrebe produkcije/podnositelja zahtjeva, Gradski uredi će izdati dozvole i račune u razdoblju od 7 do 10 dana.

Korak 5 – Kad Zagrebački filmski ured dobije informaciju da su dozvole izdane, o tome će obavijestiti sve potrebne i nadležne Gradske urede (ovisno o potrebama snimanja, npr. Zagreb parking, Zagrebačke ceste…), dok produkcijska tvrtka obavještava policiju i vatrogasce.

VAŽNO! Molimo vas da vaše prijave ispunite minimalno 10 do 30 radnih dana unaprijed. Vrijeme obrade predmeta može se razlikovati ovisno o vrsti i opsežnosti zahtjeva.